Д-р Атанас Банчев

Детски хематолог

Опит

5 – 10 години

Работи с НЗОК

Да

Код на специалност: 51

Д-р Атанас Банчев е утвърден специалист детски хематолог в София. Има защитен дисертационен труд, с който въвежда за първи път в България ехографските методи за оценка на ставния статус при пациенти с Хемофилия. Д-р Банчев има научни публикации във високо ценени международни медицински журнали като „Haemophilia“ и „Haemostaseologie“.

Повече информация

ОБРАЗОВАНИЕ

  • 2013 г. завършва Медицински университет Пловдив със стипендия за отличен успех и особени достижения на немската фондация „Форум на регионите“.
  • Част от следването си по медицина д-р Банчев прекарва в университети и университетски болници в Австрия, Германия, Италия и Обединеното Кралство.
  • 2017 г. започва работа над докторската си теза в Института по експериментална хематология и трансфузионна медицина в Бон, Германия.
  • 2019 г. придобива специалност по Детска клинична хематология и онкология. Същата година придобива степен Доктор по медицина, научна специалност – педиатрия.

КВАЛИФИКАЦИИ

  • Специализация по Хемостазеология в Институт по Експериментална хематология и трансфузионна медицина, Университетска клиника в Бон, Германия;
  • Мастъркласове по хемостазеология в Милано, Лондон, Будапеща и други;
    Курс за напреднали Ставна ехография при хемофилия в Соренто, Италия;
  • Член на EHA (European Hematology Association) и SIOPE (The European Society for Paediatric Oncology).

БИОГРАФИЯ

През 2014 г. д-р Банчев започва работа в единствената по рода си в България Клиника по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ София.
Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Малчовците. Говори свободно английски и немски език и използва италиански.

Заяви онлайн
консултация

Напред

Запиши час
за преглед сега

Напред