Доц. Ралица Георгиева

Педиатър, Неонатолог

Опит

Над 30 години

Работи с НЗОК

Не

Доц. Ралица Георгиева е специалист педиатър и неонатолог в София с над 30 години опит. Има над 150 публикации и участия в български и международни научни форуми по различни проблеми на неонатологията – интензивно лечение и дихателна реанимация на новородени деца, неврологични заболявания в неонаталния период, ултразвукова диагностика, неонатални инфекции и др. Доц. Георгиева е Национален консултант по неонатология. Извършва прегледи на новородени, трансфонтанелна ехография и др.

Повече информация

Доц. Георгиева е избрана в проучването на Дарик радио за Най-добрите лекари в България в областта на Неонатологията.

ОБРАЗОВАНИЕ

Доц. Георгиева завършва Медицински университет София през 1987 г. Своите специалности Детски болести и Неонатология придобива през 1995 г. и 1999 г.

КВАЛИФИКАЦИИ

Специализации:

  • Бамберг – трансфонтанелна ехорафия (1996 г.);
  • Университет Ерланген, Нюрнберг – ултразвуково изследване на централната нервна система и интензивно лечение в неонатологията;
  • Париж – дихателна реанимация на новородени деца;
  • Стокхолм – основни проблеми на изкуствената вентилация в неонаталния период;
  • Линц – функционална диагностика на централната нервна система при новородени деца.
  • Член на Българска Асоциация по неонатология, Интернационално дружество на националните асоциации по неонатология и Българска Асоциация по парентерално хранене.

БИОГРАФИЯ

От 1991 г. до 2009 г. доц. Георгиева работи като аспирант и лекар-асистент в Специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“. От 2009 г. е доцент и Началник Клиника по неонатология в болницата. Доц. Георгиева обучава студенти по медицина, специализиращи лекари по педиатрия и неонатология, води и продължителна квалификация на неонатолози. Към момента доц. Георгиева е част и от екипите специалисти на МЦ по Детски болести София и МЦ Малчовците София.

Заяви онлайн
консултация

Напред

Запиши час
за преглед сега

Напред